BBQ Julbord - Meny 2011

 

Meny

 

 

 

 

Mesquiterökt lax med avocado & tomatillosalsa

Vad vore ett julbord utan rökt lax? Den här laxen har vi rökt i en timme i mesquiteved och serverar den med en salsa som vi gjort på tomatillos (en frukt som till utseende påminner om gröna tomater och som ofta används i salsor från Mexico och Thailand), avocado och chilepeppar.

 

 

Böckling

Rökt makrill heter böckling när man tar ut den ur rökskåpet. Vi röker den själva och den smakar bättre än någonsin

 

 

 

 

 

 

Fylld köttrulle

Vi bankar och rullar och grillar en fantastisk köttrulle fylld med ost, grillad paprika, spenat, chilepeppar och andra spännande kryddor.

 

 

Provoletera

Vår specialkryddade ost som vi serverar smält och som äts med pinnar. Supergott och en rolig upplevelse

 

 

Grillade mini-salciccia

Hemmagjord korv när den är som bäst. Italien hälsar på i decembermörkret. Kryddad med fänkål, spiskummin, koriander, chile och senapsfrön .

 

 

 

 

 

 

BBQ Black Beans med pancetta

Vad är en BBQ utan bönor? Ingenting säger vi. Det här är bönor som de ska serveras; rökiga och med knaprig pancetta

 

 

 

Tillbehör till samtliga julbord

 

Kokt potatis

 

 

Cajun potatoes

Stekt och cajunkryddad potatis. Som om du befann dig vid middagsbordet vid Louisianas stränder.

 

 

Tomatsalsa

Långputtrande salsa på rostade kvisttomater. En solsöt salsa som påminner om Medelhavet också under decembers mörka dagar.

 

 

Chimichurri

En argentinsk sås baserad på persilja och vitlök och som passar utmärkt till allt som kommer från grillen.

 

 

BBQ sås

Vi har många spännande bbq såser som servas efter tillgång och vi gör också vår egen whiskybaserade sås.

 

 

Bröd, smör och ost

 

 

 

Tillval dessert:


 

Grillad het fruktsallad


 

Grillad ananas

 

 

 

 

 

Välj allt från minimum 7 rätter till fullt julbord.  Minimum antal kuvert är 12 st. Dryck tillkommer, liksom kostnader för porslin och servering, samt transport.

 

 

Tillbaka till startsidan

16 timmars bbq högrev

Det här är kött som är så mört och vällagat att det faller isär när du tittar på det. Alla bbq-bords favorit, faten slickas helt rena. serveras med bbq blues sauce.

 

 

Sill. From Austin, Houston and Dallas

Chilesill, Grillsill & Inlagd sill

Baby Back Ribs på två sätt

Våra små revbenspjäll har legat i grillen i 8 timmar. Hälften av dem har vi kryddat med rosmarin och hälften med vår egen whiskybaserade barbequesås.

 

 

BBQ Julskinka alternativt BBQ Kalkon med kastanjepuré

Julbordets höjdpunkt enligt många. Vi låter skinkan eller kalkonen umgås med grillen och vår hickoryvedi 10 timmar.

Tzay-spett

Vårt vegetariska alternativ för den som inte äter kött. Spetten är gjorda på i huvudsak soja av tibetanska munkar som soltorkar dem och snurrar upp sojan på spett. Ett alldeles lysande alternativ.

 

 

Grillad svartkål

 

 

Rökt brysselkål